‘BARE’

Van 7 t/m 9 mei was de musical BARE in een regie van Brian te zien in het Zonnehuis in Amsterdam. De door Jon Hartmere (The Upside) en Damon Intrabartolo (Dreamgirls, Valkyrie) geschreven voorstelling was hiermee voor het eerst in Amsterdam te zien.

BARE is een musical gebaseerd op het gelijknamige boek door Jon Hartmere Jr. en Damon Intrabartolo. De songteksten werden gerealiseerd door Hartmere, de muziek door Intrabartolo en het script door beiden. De voorstelling bevat meer dan 30 nummers die live zullen worden gespeeld door een orkest. BARE wordt bijna uitsluitend gezongen: een muzikale achtbaan van pop tot ballad en van rock tot gospel. Brian is bij deze voorstelling betrokken als regisseur.

BARE vertelt het verhaal van een groep scholieren in het laatste jaar van een katholieke kostschool en de geheime liefde tussen twee leerlingen: Peter en Jason. Terwijl Peter zijn moeder graag wil inlichten over hun relatie, knapt Jason af op het idee dat hun goed bewaarde geheim publiek zou kunnen worden en wat voor gevolgen dit zou kunnen hebben. Een verhaal over het geloof in de liefde, in het geloof zelf, in de ander en vooral het geloof in jezelf. Want wie ben je als je van jezelf niet mag zijn wie je hoopt te zijn?

In 2000 ging BARE als bare, a pop opera in première in het Hudson Theatre in Los Angeles en was daarna off-Broadway te zien en in onder andere Canada, Australië en Engeland. In mei 2018 is deze productie voor het eerst te zien in Amsterdam.

Script: Jon Hartmere | Muziek: Damon Intrabartolo | Liedteksten: Jon Hartmere en Damon Intrabartolo | Vertaling: Toine Paauwe | Regie: Brian Verhagen| Muzikale leiding: Lisa Hebing | Choreografie: Naomi Walschot | Spel: Emmo de Bie, Elmer Boerma, Hester Dek, Hidde van der Ende, Rosalie Eppink, Wijnand Gomes, Laura Kistemaker, Ruben Spek, Sarah Schaefer, Marjolein Tromp, Ayla Usakligil, Suzanne Wansink, Marloes van der Wel | Productie: Marly van den Berg, Leontine Heesters, Carlo van Munster en Nina Schelvis | Techniek: Shirley Versteeg en Chris Corbier

Speeldata:
Maandag 7 mei – 20.00 uur (GEWEEST)
Dinsdag 8 mei – 20.00 uur (GEWEEST)
Woensdag 9 mei – 20.00 uur (GEWEEST)

Locatie: Het Zonnehuis (Zonneplein 30, 1033EK Amsterdam)

Duur voorstelling: 150 minuten (inclusief pauze)

BARE is een productie van Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) en kwam mede tot stand door financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Van den Bergh van Heemstede Stichting.

STA! logo (1)Print

Het is (voorlopig) niet meer mogelijk om BARE te zien. BARE was op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei te zien in het Zonnehuis in Amsterdam.