Biografie

© Bart Grietens

Brian Verhagen (1995) is opgegroeid in Veldhoven en heeft zijn middelbare schooltijd doorgebracht in Eindhoven. Inmiddels woont hij in Amsterdam en is hij afgestudeerd aan de opleidingen Productie Podiumkunsten (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Docent Theater (NHL Hogeschool Leeuwarden). Sinds zijn afstuderen is Brian werkzaam als o.a. productieleider, voorstellingsleider, regisseur, acteur en docent. Hij is werkzaam (geweest)  voor o.a. Stage Entertainment Nederland, OpusOne, Theateralliantie, Over het IJ Festival, Oerol, Tryater, Rick Engelkes Producties en Efteling Theaterproducties.


Produceren

Brian heeft op productioneel vlak voor diverse gezelschappen, voorstellingen, festivals en evenementen gewerkt, zoals Ik krijg je niet weggedacht (2014), de videoclip Celebrate we’re young (2014), Wildstraining | In the fearsome armaments | Millennia (2015), De terugkeer van Hans en Grietje (Orkater en Het Balletorkest, 2015), Nationale Dodenherdenking (2015), Baal (Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, 2015), Onbekend (Parade, 2015), Gentle Men (Parade, 2015), CONCERT (Sjoukje Hoogma, 2016), Over het IJ Festival (2016 – 2019), HAIR (Stage Entertainment Nederland, 2016 – 2017), Koning van Katoren (Parade, 2017), Urinetown (Joint Venture Productions, 2017), On Your Feet! (Stage Entertainment Nederland, 2017 – 2018) en MAMMA MIA (Stage Entertainment Nederland, 2018 – 2019).

Op dit moment is Brian junior producer voor Fun Home van OpusOne/Internationaal Theater Amsterdam en regieassistent bij Annie van Theateralliantie i.s.m. Mark Vijn Theaterproducties.


Acteren

Brian maakte op elfjarige leeftijd zijn professionele debuut in de musical Chess van Mark Vijn Theaterproducties. Hierna volgden o.a. Robin Hood de musical (FanWork, 2009), Kruimeltje de musical (Rick Engelkes Producties en Efteling Theaterproducties, 2010-2011), De Pracht (2014) en GET BORN (Tryater, 2014). Daarnaast kreeg hij les van o.a. Ira Judkovskaja, Willem Wassenaar, Herman Bolten en Yvonne Coldeweijer en is hij onderdeel van Jong Tryater III.

Meest recent was Brian te zien de theatervoorstelling ANNE van producent Imagine Nation waarin hij de rol van ober speelde. Daarnaast was hij understudy Peter van Pels, Peter Schiff en Hello.


Regisseren

In 2013 maakte Brian zijn regiedebuut met ROMEO (NHL Hogeschool, 2013), waarna in 2014 o.a. FREEZE (Tryater) en Evolutiekind (Oerol i.s.m. NHL Hogeschool, co-regie met Sjoerd Blom) volgden. In 2016 ging zijn afstudeervoorstelling De Jossen in première als een productie van Studenten Toneelvereniging Amsterdam waarna hij bij hetzelfde gezelschap in 2017 [werktitel] en in 2018 de musical BARE regisseerde.

Op dit moment is Brian regieassistent bij Annie van Theateralliantie i.s.m. Mark Vijn Theaterproducties.


Doceren

In 2013 is Brian begonnen met doceren op diverse basis- en middelbare scholen. Sindsdien is hij als docent werkzaam (geweest) voor o.a. Tryater, het Sondervick College, het Rudolf Steiner College (vmbo-tl, havo en vwo), obs De Wielen (groep 6/7), obs De Weide (groep 8) en Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!). Met de groep acht-leerlingen van obs De Weide maakte hij de afscheidsvoorstelling Groep acht: het sprookje – Juf en 36 dwergen (co-regie met Leen van der Meiden) en met de examenleerlingen van het Rudolf Steiner College de Vondelrevue voor de Rotterdamse Schouwburg.