‘Koning van Katoren’

De Nachtdieren presenteert een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw.

Muziektheater dat je doet swingen in de wereld van Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een knipoog. Gespeeld door drie jonge acteurs met tekst van Job Römer in een regie van Roderick Bredenoord.

Brian is bij deze voorstelling betrokken als uitvoerend producent.

Koning van Katoren
Zeventien jaar geleden overleed de koning van Katoren. Sindsdien heerst er een minister die zich alleen bezig houdt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. De minister geeft Stach zeven onmogelijke opdrachten die hij moet volbrengen voor hij tot koning kan worden gekroond. Tijdens zijn avonturen helpt hij niet alleen de bevolking van Katoren, maar leert hij ook wat het inhoudt om een goede koning te zijn.
In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan.

Voor meer informatie kun je hier klikken.

Producent: De Nachtdieren I Naar het boek van: Jan Terlouw | Script: Job Römer I Muziek: Bart Sietsema I Regie: Roderick Bredenoord I Cast: Dorian Bindels, Bart Sietsema & Jonata Taal I Uitvoerend Producent: Brian Verhagen I Productie: Leontine Heesters

Speeldata:
De Parade | 2 juli (Rotterdam), 14 & 15 juli (Den Haag), 22 t/m 24 juli & 4 t/m 6 augustus (Utrecht) | 25 t/m 27 augustus (Amsterdam) (GEWEEST)
Grazende Zwaan | 16 september (Nieuw-Vennep) (GEWEEST)

Duur voorstelling: 35 minuten

Kaartverkoop De Parade: klik hier
Kaartverkoop Grazende Zwaan: klik hier
Prijs: afhankelijk van locatie
Locatie: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam (De Parade) / Nieuw-Vennep (Grazende Zwaan)

Foto header: Erik van ‘t Hof/De Parade

Na een succesvolle speelperiode op De Parade en Grazende Zwaan heeft Koning van Katoren zich aangesloten bij impresariaat Bureau Bannink en zal als in een langere versie vanaf seizoen 2018/2019 reizend door het gehele land te zien zijn.