‘Urinetown’ per direct gestopt

Een nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Urinetown komt er toch niet. Na drie repetitieweken is besloten de stekker uit het project te trekken vanwege tegenvallende kaartverkoop en onvoldoende financiële zekerheid. Brian was bij deze productie betrokken als company manager. 

Producent Joint Venture Productions heeft het stoppen vandaag bekendgemaakt.

Het besluit om te moeten stoppen is “erg teleurstellend voor alle betrokken partijen”, zegt Marcel Woudsma, eigenaar van Joint Venture. “Het is ons niet gelukt om voldoende promotie voor de voorstelling te maken wat resulteert in een tegenvallende voorverkoop. Dit gepaard met financiële onzekerheid voor de toekomst heeft ons doen besluiten om de voorstelling te annuleren.”

Voor de nieuwe versie van Urinetown, die vanaf 15 september in de theaters te zien moest zijn, waren onder meer acteurs Linda Wagenmakers, Jeffrey Italiaander en Filip Bolluyt gestrikt. Zij zijn dinsdag samen met de rest van de cast en de productie ingelicht over het einde. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Urinetown werd in 2009 al eens in Nederland opgevoerd door M-Lab, toen met René van Kooten, Jamai Loman en Noortje Herlaar in de hoofdrollen. De satirische musical vertelt over een grauw stadje waar water schaars is en privétoiletten verboden zijn. Een groepje bewoners komt in opstand als het boosaardige bedrijf dat wc’s exploiteert torenhoge toegangsprijzen vraagt.

Posted in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *